Манипулациите са част от всяка връзка, дори ако много се опитвате

...
Манипулациите са част от всяка връзка, дори ако много се опитвате
Коментари Харесай

Той ще ви унищожи: 6 черти на манипулатора

Манипулациите са част от всяка връзка, даже в случай че доста се пробвате да бъдете почтени един с различен, да не лъжете и да не сте токсични. Но някои сътрудници употребяват операция от самото начало, с цел да вдъхнат на определения човек възприятие за виновност, дълг или страдание. Такива връзки лишават от мощ, не разрешават да се развиват и водят до депресивно положение. Можете да разкриете манипулатора по тези 6 метода: 

Желание за надзор

За манипулатора е значимо да открие и употребява вашите недостатъци и сензитивност. За да направи това, той управлява колегата си, от време на време имитира грижи, от време на време твърди, че това му дава успокоение. Токсичният сътрудник ще знае къде отивате, с кого, какво сте яли, защо мислите, по какъв начин прекарвате времето си без него. Той не оставя отговорите на въпросите си без токсични мнения, пробвайки се да обезцени живота ви.

Опит да ви изолира

За да бъдете оптимално под негово въздействие, манипулаторът се пробва да ви лиши от друга среда. Той старателно настройва дамата против родственици и другари, моли да не върви на срещи, тъй като ще се тормози и ще бъде печален вкъщи, акцентира какъв брой недостойни са вашите близки и, несъмнено, единствено той може да оцени същински.

Промени в живота

Токсичният сътрудник ви води до обстоятелството, че избрани привички или занимания пречат на връзката ви. Той може да предложи, че въобще не би трябвало да работите и вместо да ходите на фитнес, можете да учите вкъщи. Хоби? Те просто лишават времето, което бихте могли да прекарате дружно!

По този метод манипулаторът се пробва изцяло да ви лиши от живот отвън него.

Конкуренция

Основната задача на манипулатора е да потвърди, че не можете да се справите без него, че животът ви ще стане по-лош. За да извършите това, сътрудникът по всевъзможен метод акцентира, че е по-добър, по-успешен, по-реализиран и по-мъдър от вас. Повишиха ли ви заплатата? Той към момента получава повече. Страхотен готвач ли си? Но тези ястия не могат да се съпоставят с неговите кулинарни шедьоври.

Опит за усъвършенстване

Всеки манипулатор си фантазира, че е Пигмалион, който може да оформи личната си Галатея, жена без дефекти, изцяло отговаряща на потребностите му. Един мъж може да намекне, че би трябвало да отслабнете и да измененията навиците си. Да, няма нищо неприятно в съвета. Но манипулиращият сътрудник не просто дава рекомендации, той съзнателно ви обезценява, твърдейки, че единствено като се измененията, ще станете струващи нещо.

Тишина

Манипулаторът обича да санкционира с безмълвие, карайки ви да се чудите от какво е неудовлетворен сътрудникът. Такъв трик лишава почвата под краката ви, кара ви да се съмнявате в себе си, да губите самочувствие. Токсичният мъж не може да изясни какво го е наранило или наранило, или по-скоро не счита, че го заслужавате, тъй че избира да играе безкрайна игра. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР